Utorak, 24 Lipanj 2014 08:28

KUD Sveta Kata nastupio u Donjem Vidovcu

Napisao/la KUD

KUD Sveta Kata započeo je sezonu nastupa u 2014.g.
Nakon nastupa u Ogorju i Ražancu, na malo dulji put krenuli su u subotu 14.06. i to u Međimurje, točnije u mjesto Donji Vidovec, kako bi uveličali proslavu zaštitnika njihova mjesta Svetog Vida.

U okviru manifestacije održan je i prikaz ispiranja zlata na rijeci Dravi, kao i posjet mjesnom muzeju.

U folklornom dijelu nastupilo je 6 folklornih skupina, od toga i skupina iz Slovenije, tako da je smotra bila međunarodnog karaktera. Zemuničani su se predstavili sa izvornim pjesmama, plesovima i običajima zemuničkog kraja.

Važno je istaknuti da je KUD Sveta Kata ovo godine dobio pozivnicu za nastup na Međunarodnoj smotri folklora u Zagrebu, tako da je u Donjem Vidovcu bio u gledalištu i gosp. Vidoslav Bagur, koji vrši odabir KUD-ova za zagrebačku smotru folklora. Već slijedeću subotu, zemuničani nastavljaju svoje nastupe i to u Slavoniji, u mjestu Drenje pored Đakova, gdje će uzvratiti posjet lokalnom KUD Drenjanci i uveličati proslavu 18.Susreta prijateljstva Drenje 2014.

Pročitano 595 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 11 Ožujak 2016 09:20

 

Cilj udruge je promicanje i očuvanje tradicijske baštine Zemunika.
Zaljubljenici u zemuničku, hrvatsku etnobaštinu svojim će radom u KUD-u čuvati i njegovati bogatu narodnu baštinu od zaborava prenoseći je pritom mlađim naraštajima.

Prvi predsjednik KUD-a: Marko Alvir