Petak, 01 Srpanj 2011 18:00

KUD "SV. KATA" U Međimurju

Napisao/la KUD

Prošlog su vikenda članovi KUD-a „Sv. Kata“ iz Zemunika posjetili mjesto Donji Vidovec kod Čakovca u Međimurskoj županiji. Na poziv tamošnjeg KUD-a i turističke zajednice sudjelovali su na manifestaciji „Puna zdela“ te u 15-minutnom programu prikazali napjeve i kola Zemunika i Ravnih kotara. Domaćine su posebno oduševili svojim šarolikim nošnjama iz razdoblja 19.st., te izazvali prave ovacije među prisutnim gledateljima, a ugovorena je i daljnja suradnja i nastup u Križevcima.

Prije samog nastupa prikazan je na rijeci Dravi stari običaj ispiranja zlata, te su se Zemuničani uvjerili vlastitim očima da još uvijek rijeka Drava nosi čestice plemenite kovine.

Nakon završenog kulturno-zabavnog programa uslijedilo je druženje i zajednička večera, a kasno u noć Zemuničani su se zaputili natrag u Dalmaciju.

Uz to što smo se divili ljepotama Hrvatskog zagorja i Međimurja želimo zahvaliti domaćinima na pozivu i gostoljubivosti uz želju da naše prijateljstvo traje i dalje.

Pročitano 706 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 10 Ožujak 2016 18:05

 

Cilj udruge je promicanje i očuvanje tradicijske baštine Zemunika.
Zaljubljenici u zemuničku, hrvatsku etnobaštinu svojim će radom u KUD-u čuvati i njegovati bogatu narodnu baštinu od zaborava prenoseći je pritom mlađim naraštajima.

Prvi predsjednik KUD-a: Marko Alvir