Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 04 Listopad 2010 17:53

KUD Sv. Kata na manifestaciji “Jesen u Lici”

Napisao/la KUD

Pod visokim pokroviteljstvom Hrvatskog sabora i Vlade Republike Hrvatske , u Gospiću je 03.10.2010. godine izložbena manifestacija «Jesen u Lici» po dvanaesti puta za redom otvorila vrata brojnim posjetiteljima. Na više od 3000 četvornih metara izložbenog prostora smjestilo se 250 izlagača, od čega njih 150 iz Ličko - senjske županije, a ostali iz 13 hrvatskih županija i iz četiri države šire regije.

Tijekom dva dana održavanja posjetitelji su mogli kušati mnoge delicije, voziti se u kočijama i uživati u jedinstvenoj izložbi tradicijskih proizvoda i zanata, a između ostaloga vidjeti i čuti 16 KUD-ova iz cijele Hrvatske. Priliku za nastup ove godine je dobio KUD Sveta Kata iz Zemunika. Predsjednik KUD-a Marko Alvir zahvalio se svima nazočnima u ime cijelog Zemunika , te šarmantnu voditeljicu Ivanu oduševio poklonom koji su Zemuničani donijeli u Liku, a to je bila puna “sprtva” suhih smokava, badema , oraha , šipaka I grožđa. Za sam početak, pučki pjesnik Dinko Buljat izrecitirao je nekoliko kratkih prigodnih pjesama posvećenih domaćinu.

U folklornom djelu nastupa , 35 članova KUD-a je oduševilo sve nazočne ,muškim pjevanjem, spletom starih ženskih zemuničkih napjeva, kolima šetnje, biranja,kukulešća, te sitnim kolom.

Pročitano 468 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 10 Ožujak 2016 18:00